سرعت ذوب یخچال ها و افزایش سطح آب دریاها پژوهشگران را غافلگیر کرد

0  0   

تیم پژوهشی دانشگاه کلورادوی آمریکا به رهبری استیو نِرِم به این نتیجه رسیده‌اند که افزایش سطح آب دریاها در فاصله‌های زمانی یکسان پیش نمی‌روند و به این ترتیب این پدیده هر سال شتاب بیشتری نسبت به سال قبل می‌یابد و سرعت ذوب یخچال ها پژوهشگران را غافلگیر کرده است.

این پژوهندگان برمبنای محاسبه‌های ماهواره‌ای خود به این نتیجه رسیده‌اند که در سال ۲۱۰۰ میلادی میزان افزایش سطح آب دریاها بیش از دوبرابر مقداری خواهد شد که تاکنون حدس زده می‌شد.

دانشمندان تاکنون بر این نظر بودند که میزان سالانه افزایش سطح آب دریاها حدود دو میلی‌متر در سال خواهد بود. آنها اکنون با در نظر گرفتن شتاب در افزایش سطح آب دریاها به این نتیجه رسیده‌اند که این افزایش تا سال ۲۱۰۰ هر سال حدود ۱۰ میلی‌متر خواهد بود.

پژوهندگان دانشگاه کلورادوی آمریکا دریافته‌اند که تا پایان سال ۲۱۰۰ میلادی، سطح آب دریاها به نسبت سال ۲۰۰۵ حدود ۶۵ سانتی‌متر افزایش خواهد یافت. این در حالی است که تاکنون این افزایش را حدود ۳۰ سانتی‌متر تخمین می‌زدند.

“تحقیقی بسیار قابل اعتماد”

دانشمندان دلیل افزایش سطح آب دریاها را از سویی ذوب ورقه‌های یخ و از سوی دیگر این واقعیت می‌دانند که حجم آب با گرم شدن افزایش می‌یابد.

اینگو زاسگن، یکی از مسئولان انستیتوی تحقیقاتی “آلفرد واگِنر” (AWI) در شهر برمرهافن آلمان، با تایید نتایج این تحقیق می‌گوید: «این مطالعه‌ای بسیار معتبر است که به طور اعتماد برانگیزی افزایش شتاب در بالا رفتن سطح آب دریاها را نشان می‌دهد.»

اینگو زاسگن در ادامه می‌گوید که در این تحقیق نه تنها از شیوه‌های اندازه گیری جدیدی استفاده شده، بلکه در ارزیابی داده‌ها نیز دقت بسیاری به عمل آمده و به همین دلیل است که فاکتورهای متعددی که هیچ ارتباطی با تغییرات آب و هوایی ندارند، از محاسبات محققان حذف شده‌اند.


وبگردی

سرعت ذوب یخچال ها و افزایش سطح آب دریاها پژوهشگران را غافلگیر کرد


خبرخوان هفته

  • اصول ساده پوشیدن بوت: یک کفش زمستانی بی‌نظیر برای آقایان
  • ۳ استایل مردانه و اصول ست کردن کفش با آن‌ها
  • سامسونگ گوشی های هدیه خود را به ورزشکاران ایران و کره شمالی نمی‌دهد
  • شمار قربانیان آنفلوانزا در آمریکا افزایش یافت

نوشته سرعت ذوب یخچال ها و افزایش سطح آب دریاها پژوهشگران را غافلگیر کرد اولین بار در مجله پدیدار شد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

متن دیدگاه