روغن وانیل: ۱۳ نکته درباره خواص روغن وانیل برای سلامتی

0 

عصاره‌ی وانیل به طور گسترده در دستورالعمل‌های پخت‌وپز صنعتی و خانگی، تولید عطر و رایحه‌درمانی کاربرد دارد، ولی  بسیاری از آدم‌ها از فواید فراوان استفاده از روغن وانیل آگاهی ندارند؛ البته، روغن وانیل از لحاظ فنی به عنوان یک روغن معطر (عصاره‌ای) به شمار نمی‌رود. مصرف خوراکی روغن وانیل خالص می‌تواند به مبارزه علیه التهاب کمک کند؛ هم‌چنین، این روغن به عنوان یک داروی ضد افسردگی عمل می‌کند؛ روغن وانیل حاوی سطوح بالایی از آنتی‌اکسیدان است و از رشد سلول‌های سرطانی نیز پیشگیری می‌کند.

طبق شواهد علمی، روغن وانیل با عفونت‌ها و بیماری‌های ناشی از اکسیداسیون و التهاب مبارزه می‌کند. به علاوه، روغن وانیل به بهبود سلامت پوست و مو، تسکین گرفتگی‌ها و درد ماهیچه، و برقراری تعادل هورمون‌ها به صورت طبیعی کمک می‌کند. به مدت هزاران سال، بسیاری از زنان و مردان از روغن وانیل برای تقویت میل جنسی، کاهش اضطراب، و تنظیم فشار خون استفاده می‌کنند.

روغن‌وانیل از گیاه وانیلا پلانیفولیا، گونه‌ای بومی متعلق به خانواده‌ی ارکیده، به دست می‌آید. وانیل یک واژه‌ی اسپانیایی است که ترجمه‌ی ساده‌ی آن “‌غلاف کوچک‌”‌ است. برای نخستین بار، کاشفان اسپانیایی که در اوایل قرن شانزدهم به ساحل خلیج مکزیک رسیدند، چنین نامی را بر روی این گیاه گذاشتند.

۱. حقایقی درباره‌ی وانیل

وانیل به صورت ویره (شبیه درخت مو) رشد می‌کند و بر روی یک درخت یا هر ساختار دیگری بالا می‌رود. چنان‌چه جلوی رشد وانیل گرفته نشود، تا بالاترین حد ممکن به سمت بالا رشد می‌کند. با این‌که وانیل جزء گیاهان بومی مکزیک به شمار می‌رود، امروز به طور گسترده در سراسر نواحی گرمسیری زمین کشت می‌شود. اندونزی و ماداگاسکار بزرگ‌ترین تولید کننده‌های وانیل در جهان هستند.

غلاف‌های دانه‌ی وانیل تقریبا دارای هفت میلی‌متر قطر و حدودا ۱۵ سانتی‌متر طول هستند، و هنگامی که به طور کامل می‌رسند به رنگ قرمز مایل به قهوه‌ای یا مشکی در می‌آیند. داخل این غلاف‌ها یک مایع روغنی مملو از دانه‌های کوچک وجود دارد.

گل وانیل (که گل بسیار زیبا و زرد رنگی شبیه گل ارکیده است) میوه‌ای تولید می‌کند که فقط یک روز روی گیاه دوام می‌آورد؛ بنابراین، پرورش‌دهندگان مجبور هستند هر روز گل‌های وانیل را وارسی کنند. میوه‌ی وانیل یک کپسول پر از دانه است که چنان‌چه بر روی گیاه باقی بماند، می‌رسد و باز می‌شود. با خشک شدن این میوه، ترکیبات داخل آن جامد و سفت می‌شوند و بوی منحصر به فرد وانیل را در اطراف منتشر می‌کنند. غلاف‌های وانیل، و هم‌چنین دانه‌های آن، در آشپزی کاربرد دارند.

طبق یافته‌های علمی، دانه‌های وانیل حاوی بیش از ۲۰۰ نوع ترکیب است که میزان این ترکیبات بسته به ناحیه‌ی کشت و برداشت این محصول متفاوت است. طبق نتایج پژوهشی، بسیاری از ترکیبات موجود در دانه‌ی وانیل نظیر وانیلین، ۴- هیدروکسی‌بنزآلدهید، گایاکول، و الکل آنیسیل، تاثیر مهمی در رایحه‌ی منحصر به فرد وانیل دارند.

طبق نتایج مطالعه‌ای که در نشریه‌ی علوم غذایی منتشر شدند، مهم‌ترین ترکیباتی که باعث ایجاد تفاوت در میان گونه‌های مختلف دانه‌های وانیل می‌شوند عبارت هستند از وانیلین، الکل آنیسیل، ۴ متیل‌گایاکول، ۴- هیدروکسی‌بنزآلدهید / تری‌متیل‌پیرازین، پی-کرسول / آنیسول، گایاکول، ۳-متیل‌بوتانوئیک اسید و استیک اسید.

خواص روغن وانیل برای سلامتی

۲. حاوی خواص آنتی‌اکسیدانی

خواص آنتی‌اکسیدانی روغن وانیل از بدن در برابر آسیب و فرسودگی ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. آنتی‌اکسیدان‌ها موادی هستند که به پیشگیری از برخی انواع آسیب‌های سلولی، به خصوص آسیب‌های ناشی از اکسیداسیون کمک می‌کنند. اکسیداسیون یکی از بزرگ‌ترین علت‌های ایجاد بسیاری از مشکلات بدنی و بیماری‌ها است. فرایند اکسیداسیون به تشکیل رادیکال‌های آزادی منجر می‌شود که برای بافت‌های بدن بسیار خطرناک هستند و باعث بروز سرطان و پیری زودرس می‌شوند.

مواد غذایی و گیاهان سرشار از آنتی‌اکسیدان توسط آزمون ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن (ORAC) ارزشیابی شده‌اند؛ این آزمون قدرت یک ماده را در جذب و نابودی رادیکال‌های آزاد می‌سنجید. امتیاز ORAC چاشنی حاصل از دانه‌ی خشک شده‌ی وانیل بسیار باورنکردنی بود؛ ۱۲۲۴۰۰! مطالعه‌ای که نتایج آن در نشریه‌ی علوم شیمی کشاورزی و مواد غذایی چاپ شدند، نشان داد عصاره‌ی خالص وانیل که از دانه‌های خشک شده‌ی وانیل و ۶۰ درصد الکل اتانول تهیه‌ شده است، دارای سطوح بالایی از فعالیت آنتی‌اکسیدانی است.

پژوهشگران طی این مطالعه به کاربرد بالقوه‌ی ترکیبات موجود در عصاره‌ی وانیل به عنوان آنتی‌اکسیدان‌هایی برای تولید نگهدارنده‌های غذایی و مکمل‌های مفید برای سلامتی انسان دست یافتند.

۳. افزایش میل جنسی

روغن‌وانیل باعث تحریک ترشح هورمون‌های خاصی نظیر تستوسترون و استروژن می‌شوند؛ به این ترتیب، این روغن به آدم‌های مبتلا به اختلال نعوظ، ناتوانی جنسی و کاهش میل جنسی کمک می‌کند. برای مثال، اختلال نعوظ درجات مختلفی دارد و ممکن است بر اثر کاهش سطوح تستوسترون، مصرف داروهای خاص، رژیم غذایی ضعیف، خستگی مفرط، استرس، افسردگی، و سایر امراض ایجاد شود.

خوشبختانه حدود ۷۰ درصد از این موارد با کمک درمان‌های خانگی و روش‌های درمانی طبیعی برای ناتوانی جنسی برطرف می‌شوند. از این جهت، طبق شواهد علمی، روغن وانیل می‌تواند به بهبود سطوح هورمون‌های جنسی، وضعیت خلق و خو، و وضعیت سلامت عمومی کمک کند.

۴. تسکین علائم سندرم پیش از قاعدگی

از آن‌جا که روغن‌وانیل باعث فعال شدن سطوح استروژن می‌شود، می‌تواند دوره‌ی قاعدگی را تنظیم کند و علائم سندرم پیش از قاعدگی را تسکین دهد. بیش از ۷۵ درصد از زنان در سنین قاعدگی ممکن است به سندرم پیش از قاعدگی مبتلا شوند، و تعادل هورمونی به عنوان عامل اولیه و اصلی در محدود کردن این علائم شناخته می‌شود. علائم شایع سندرم پیش از قاعدگی عبارت هستند از خستگی مفرط، نفخ، مشکلات پوستی، تغییرات هیجانی، افزایش حساسیت سینه‌ها، و گرفتگی ماهیچه‌ها.

روغن وانیل به عنوان یک داروی طبیعی برای سندرم پیش از قاعدگی و گرفتگی‌ها عمل می‌کند، زیرا باعث فعال‌سازی یا تعادل سطوح هورمون‌، کنترل استرس، و آرام‌سازی ذهن و بدن می‌شود. روغن وانیل به داروی آرامش‌بخش نیز عمل می‌کند؛ بنابراین، هنگام ابتلا به علائم سندرم پیش از قاعدگی با استفاده از روغن وانیل حساسیت شدید بدن به تکانه‌ها و هیجان‌ها کاهش می‌یابد؛ در عوض، با آرام شدن ذهن و بدن علائم این سندرم به حداقل می‌رسند.

۵. پیشگیری از رشد سلول‌های سرطانی

روغن معطر وانیل دارای خواص ضد سرطانی است – به این ترتیب، پیش از آن‌که انسان دچار مشکلات غیر قابل درمان شود می‌تواند به مهار رشد سرطان کمک کند؛‌ بنابراین، روغن وانیل به طور بالقوه یک داروی طبیعی ضد سرطان است. این روغن قدرتمند رشد سلول‌های سرطانی را تحت کنترل در می‌آورد؛ دلیل این قابلیت نیز عمدتا به خاطر خواص آنتی‌اکسیدانی است که از اکسیداسیون سلول‌ها پیشگیری می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌ها رادیکال‌های آزاد را در بدن از بین می‌برند و اثرات مخرب استرس اکسیداتیو (عاملی بسیاری از بیماری‌های مزمن) را خنثی می‌کنند.

به گزارش موسسه ملی سرطان ایالات متحده آمریکا، وجود مقدار زیادی از رادیکال‌های آزاد در بدن بسیار خطرناک است و می‌تواند به تمام اجزای اصلی سلول‌ها از قبیل دی‌ان‌‌ای، پروتئین‌ها، و غشای سلولی آسیب برساند. آسیب‌های سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد، به خصوص آسیب‌های وارده بر دی‌ان‌ای، ممکن است نقش مهمی در بروز سرطان و سایر وضعیت‌های خطرناک ایفا کند. آنتی‌اکسیدان‌ها به عنوان دشمن رادیکال‌های آزاد شناخته می‌شوند و می‌توانند با آن‌ها مبارزه، و آسیب‌های‌شان را در بدن خنثی کنند.

۶. مبارزه با عفونت‌ها

برخی از اجزای موجود در روغن وانیل، از قبیل اوژنول، وانیلین، و هیدروکسی‌بنزآلدهید، قادر هستند با عفونت‌ها مبارزه کنند. مطالعه‌ای در ۲۰۱۴ که در شهر بازل سوییس منتشر شد، اثربخشی روغن وانیل را – بر سطح سلول‌های باکتری – به عنوان یک عامل ضد باکتری مورد آزمایش قرار دادند. طبق یافته‌های این مطالعه، روغن وانیل از ایجاد پیوند اولیه‌ی سلول‌های استافیلوکوکوس اورئوس و رشد زیست‌لایه‌ی کامل باکتری‌ها پس از ۴۸ ساعت با قدرت جلوگیری می‌کند. سلول‌های استافیلوکوکوس اورئوس باکتری‌هایی هستند که معمولا در مجاری تنفسی و سطح پوست انسان رشد می‌کنند.

۷. داروی ضد افسردگی

از قرن هفدهم میلادی تاکنون از وانیل به عنوان دارویی خانگی برای مبارزه با اضطراب و افسردگی از راه تغذیه استفاده می‌شود. روغن‌وانیل بر باعث آرامش مغز انسان می‌شود؛ به این ترتیب، می‌تواند به تسکین خشم، بی‌خوابی، استرس، و اضطراب کمک کند.

طبق نتایج مطالعه‌ای که در نشریه‌ی هندی فارماکولوژی منتشر شدند، وانیلین، یکی از اجزای اصلی روغن وانیل، بر موش‌های آزمایشگاهی اثرات ضد افسردگی از خود نشان داد؛ این اثر با قدرت اثربخشی فلوکستین، دارویی که برای درمان افسردگی و اختلال وسواس فکری – عملی، قابل مقایسه بود. پژوهشگران نتیجه گرفتند، از آن‌جا که وانیلین قادر است بی‌تحرکی در موش‌های آزمایشگاهی را – در آزمایش شنای اجباری – به طرز قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد، خواص آرامش‌بخش روغن وانیل، به طور طبیعی، تاثیر قابل توجهی برای بر درمان افسردگی خواهد داشت.

۸. کاهش التهاب

التهاب تقریبا با تمام بیماری‌های انسانی در ارتباط است، و پژوهشگران با تمام قوا در حال بررسی اثرات التهاب مزمن بر سلامتی انسان و هم‌چنین، روش‌های بالقوه و احتمالی پیشگیری از آن هستند. خوشبختانه، روغن وانیل داروی آرامش‌بخشی است؛ و به همین خاطر، می‌تواند استرس‌های بدنی را نظیر التهاب کاهش دهد؛ این خاصیت باعث شده است روغن وانیل به عنوان یک ماده‌ی غذایی ضد التهابی شناخته شود؛ بنابراین، این ماده برای سلامت دستگاه‌های تنفسی، گوارشی، عصبی، گردش خون، و ادراری مفید است.

از آن‌جا که وانیل سرشار از آنتی‌اکسیدان است، می‌تواند آسیب ناشی از التهاب را کاهش دهد. وانیلین، یکی از اجزای وانیل که دارای بیش‌ترین ارزش آنتی‌اکسیدانی است، قادر است به طور طبیعی سطوح کلسترول، تری‌گلیسیرید، و علائم آرتریت روماتوئید را کاهش دهد. آرتریت روماتوئید بر اثر اختلال خود ایمنی ایجاد می‌شود – طی این اختلال، گلبول‌های سفید خون غضروف‌های سالم بدن را نابود می‌کنند.

این وضعیت ممکن است با حساسیت‌های غذایی، عفونت‌های باکتریایی، استرس، و وجود اسید بیش از اندازه در بدن در ارتباط باشد. خواص ضد التهابی، آرامش‌بخشی، و ضد باکتریایی روغن وانیل به طور طبیعی می‌توانند به درمان آرتریت کمک کنند.

۹. کاهش فشار خون

اثرات آرامش‌بخشی روغن وانیل بر بدن باعث می‌شود فشار خون به وسیله‌ی آرام شدن ذهن و بدن، به طور طبیعی کاهش یابد. فشار خون بالا هنگامی ایجاد می‌شود که فشار داخل سرخرگ‌ها و عروق خونی بسیار بالا باشد و دیواره‌های سرخرگی از شکل طبیعی خارج شوند و استرس بالایی بر قلب وارد کنند. سطوح بالای فشار خون می‌توانند خطر ابتلا به سکته‌ی مغزی، حمله‌ی قلبی و دیابت را افزایش دهند.

علت اصلی فشار خون بالا استرس است؛ از این رو، روغن وانیل با آرام کردن ماهیچه‌ها و ذهن قادر است سطوح فشار خون را کاهش دهد. هم‌چنین، روغن وانیل به بهبود وضعیت خواب کمک می‌کند؛ رفع مشکلات خواب نیز یکی دیگر از راه‌های ساده برای کاهش سطوح فشار خون است. روغن وانیل به عنوان یک داروی طبیعی برای بیماری فشار خون بالا عمل می‌کند، زیرا دارای کارکرد آنتی‌اکسیدانی نیز هست و می‌تواند استرس اکسیداتیو را کاهش دهد و سرخرگ‌ها را گشاد کند.

۱۰. تاریخچه و اطلاعاتی جالب درباره‌ی روغن وانیل

مردم توتوناک، که در سواحل شرقی مکزیک (که امروز ایالت وراکروز نام دارد)، نخستین آدم‌هایی بودند که به پرورش وانیل پرداختند. کنکیستادور هرنان کورتس برای نخستین بار وانیل و شکلات را در ۱۵۲۰ میلادی به مردم اروپا معرفی کرد.

در زمان حاکمیت مونتزوما (آخرین حاکمان بومی پیش از تسلط اروپاییان) بر مکزیک، یکی از افسران کورتس موکتزومای دوم را در حال خوردن یک نوشیدنی شکلاتی مشاهده کرد؛ این نوشیدنی از پودر کاکائو، ذرت آسیاب شده، غلاف وانیل آسیاب شده، و عسل درست شده بود. اسپانیایی‌ها نیز این نوشیدنی را امتحان کردند و آن‌چنان مجذوب طعم دلپذیر آن شدند که مقداری را با خود به اسپانیا بردند. طعم وانیل برای اروپاییان بسیار منحصر به فرد و جذاب بود – تا آن‌جا که تا ۱۷۰۰ میلادی استفاده از وانیل در سرتاسر اروپا گسترش یافت و مکزیک به مدت سه قرن به عنوان تولیدکننده‌ی اصلی وانیل در جهان شناخته می‌شود.

از آن‌جا که برای پرورش گیاه وانیلی که دارای بو و کیفیت مناسبی باشد، به گرده‌افشانی نیاز است، تلاش‌ها برای پرورش وانیل در خارج از مکزیک و آمریکای مرکزی بی‌ثمر بودند؛ با وجود این، در ۱۸۴۱، ادموند آلبیوس، برده‌ای که در جزیره‌ی فرانسوی رئونیون در اقیانوس هند زندگی می‌کرد، در دوازده سالگی روش گرده‌افشانی دستی گیاه وانیل را کشف کرد، و باعث شد این گیاه در سرتاسر جهان پرورش یابد. امروزه، سه گونه‌ی اصلی این گیاه در سطح جهان کشت می‌شود، که همگی از همان گونه‌ای مشتق شده‌اند که در منطقه‌ی آمریکای میانه، بخش‌هایی از مکزیک امروزی، کشف شد. وانیل، پس از زعفران، به عنوان گران‌قیمت‌ترین چاشنی شناخته می‌شود، زیرا پرورش غلاف‌های دانه‌ی وانیل کار بسیار دشواری است.

۱۱. نحوه‌ی تهیه و ساخت روغن وانیل

لازم به ذکر است که بیش‌تر روغن‌های وانیل ارزان‌قیمتی که در فروشگاه‌ها در دسترس قرار دارند، حاوی مقدار زیادی ترکیبات مصنوعی هستند یا به شدت فرآوری شده‌اند. تهیه‌ی روغن وانیل خالص ۱۰۰ درصد تقریبا غیر ممکن و بسیار گران است. وقتی به دنبال خرید روغن وانیل برای بهره‌مندی از فواید آن برای سلامتی هستید، به خاطر بسپارید که هر چه میزان وانیلین آن بیش‌تر باشد، رایحه و کیفیت آن مرغوب‌تر است.

برای مثال، عصاره‌ی کامل  Co2وانیل که معمولا در رایحه‌درمانی کاربرد دارد، حاوی ۲۶ درصد وانیلین است؛‌ در صورتی که عصاره‌ی وانیلی که برای آشپزی مورد استفاده قرار می‌گیرد، تنها حاوی ۲ درصد وانیلین است. بسیاری از شرکت‌ها سعی می‌کنند محصولات حاوی مقدار اندک وانیلین را به عنوان “‌روغن معطر یا عصاره‌ای وانیل‌”‌ به فروش برسانند؛ بنابراین، لازم است با دقت برچسب محصولات را مطالعه کنید. وانیل، آن‌طور که در روغن‌های معطر (عصاره‌ای) اسطوخودوس، نعناع فلفلی، یا آویشن وجود دارد، دارای روغن معطر (عصاره‌ای) نیست، زیرا روغن وانیل را نمی‌توان به صورت تقطیر بخاری، فشرده‌سازی روغن یا پرس سرد خارج کرد.

محصولات مختلف وانیل را می‌توان به صورت عصاره‌ی کامل  Co2وانیل (بالاترین کیفیت)، روغن استخراج شده توسط ماده‌ی حل کننده‌ای نظیر الکل، وانیل رقیق (ترکیب عصاره‌ی کامل Co2 با یک روغن حامل) یا تنتور وانیل (خیساندن دانه‌های وانیل در الکل) تهیه کرد. از آن‌جا که انواع مختلف محصولات وانیل باعث سردرگمی خریدار می‌شود، توصیه می‌کنیم پیش از خرید مطالب مندرج روی برچسب محصولات را با دقت بخوانید؛ هر چه درصد وانیلین بیش‌تر باشد، کیفیت محصول بالاتر است. قیمت عصاره‌ی کامل  Co2 وانیل بسیار بالا است – بیش از ۱۰۰ دلار در ازای هر ۳۰ گرم! اگر تصمیم دارید روغن وانیلی را که از فروشگاه خریداری کرده‌اید، به پوست‌تان بمالید یا به عنوان یک داروی طبیعی مصرف کنید، حتما این محصول را از تولیدکنندگان و فروشندگان معتبر خریداری، و به میزان وانیلین موجود در آن دقت کنید.

در ادامه، به چند گزینه‌ی مقرون به صرفه برای تهیه‌ی روغن وانیل در خانه اشاره می‌کنیم:

الف. برای تهیه‌ی روغن وانیل خیسانده شده، دانه‌ها یا غلاف کامل وانیل (ترجیحا ارگانیک) را از عطاری یا هر فروشگاه دیگر خریداری کنید، سپس آن‌ها را خرد کنید و دانه‌ها را جدا کنید. آن‌ها را مستقیما داخل یک روغن حامل بریزید – بهتر است از روغنی استفاده کنید که آن‌چنان رایحه‌ی قوی نداشته باشد، مثلا روغن جوجوبا. اجازه دهید این ترکیب دست‌کم به مدت یک هفته در گوشه‌ای بماند – به مرور زمان رایحه‌ی وانیل قوی‌تر خواهد شد. ترکیب روغن و وانیل را در ظرفی با درب محکم نگهداری کنید. هنگامی که روغن وانیل برای استفاده آماده شد، می‌توانید آن را از صافی عبور دهید؛ ولی این کار آن‌چنان ضرورت ندارد.

ب. برای تهیه‌ی تنتور روغن وانیل، غلاف‌های وانیل را به مدت دو هفته در ظرفی حاوی الکل بخیسانید. با استفاده از صافی ذرات جامد را از تنتور روغن وانیل جدا کنید، و آن را در ظرفی با درب محکم نگهداری کنید.

۱۲. نحوه‌ی کاربرد روغن وانیل

الف. جهت آرامش بدن و ذهن‌تان، ۱۰ قطره از روغن وانیل خانگی خیسانده شده را روی گردن، پاها، سینه، و معده‌تان بمالید و ماساژ دهید. این کار باعث تسکین درد ماهیچه‌ای، گرفتگی‌های ناشی از سندرم پیش از قاعدگی، احساس اضطراب و از بین بردن باکتری‌ها می‌شود.
ب. برای بهبود وضعیت خواب، ۳ الی ۵ قطره روغن وانیل را پیش از خواب استنشاق کنید یا با افزودن ۵ الی ۱۰ قطره از این روغن به آب وان حمام، ذهن و بدن‌تان را برای خواب، آرام کنید.
پ. برای استفاده از روغن وانیل به عنوان عطر دست‌ساز، ۱۰ الی ۲۰ قطره از آن را داخل یک ظرف اسپری بریزید و به مقدار مساوی، روغن حامل (روغن جوجوبا یا روغن بادام) و مقداری آب نیز به آن اضافه کنید. می‌توانید این ترکیب را به ملحفه، لوازم خانه، بدن، یا موهای‌تان اسپری کنید.
ت. جهت استفاده از روان وانیل برای سلامتی پوست‌تان، روزانه ۲ الی ۳ قطره از این روغن به محلول شستشو یا لوسیون صورت‌تان اضافه کنید. حتی می‌توانید پس از درست کردن ۱۳ بهترین پاک کننده صورت خانگی و طبیعی، ۵ قطره روغن خالص وانیل یا روغن وانیل خیسانده شده را به آن‌ها اضافه کنید.
ث. برای تسکین سوختگی‌ها و زخم‌ها، ۲ تا ۳ قطره از روغن خالص وانیل را روی محل آسیب دیده بمالید.
ج. برای بهره‌مندی از فواید روغن وانیل به صورت خوراکی، ۵ قطره روغن خالص وانیل یا روغن وانیل خیسانده شده را به چای یا قهوه‌ی روزانه‌تان اضافه کنید.
چ. جهت کاهش التهاب در بدن، از روغن یا عصاره‌ی با کیفیت وانیل در تهیه‌ی برخی خوراکی‌ها و میان‌وعده‌های‌تان استفاده کنید.
ح. برای بالا بردن ارزش غذایی دسرهای‌تان، کمی روغن خالص یا عصاره‌ی وانیل به آن‌ها بیفزایید.

۱۳. عوارض جانبی احتمالی و هشدارهایی درباره‌ی روغن وانیل

مصرف خوراکی وانیل بی‌ضرر است، ولی به طور بالقوه ممکن است دارای برخی عوارض جانبی باشد. چنان‌چه می‌خواهید دانه یا غلاف‌ وانیل را در یک روغن حامل بخیسانید، باید از روغن حاملی استفاده کنید که قابل خوردن باشد و مصرف خوراکی آن ضرر نداشته باشد (مثل روغن نارگیل). برخی از عوارض جانبی مصرف خوراکی یا موضعی روغن وانیل عبارت هستند از تحریک و ایجاد ناراحتی، التهاب، یا تورم. بهتر است ابتدا، مصرف آن با مقدار اندک شروع کنید و سپس، آن را به حد مجاز افزایش دهید. اگر می‌خواهید روغن وانیل را روی پوست‌تان بمالید، ابتدا کمی از آن را روی قسمت کوچکی از پوست‌تان امتحان کنید.

به خاطر داشته باشید، روغن خالص وانیل یک محصول گران‌قیمت است؛ بنابراین، اگر روغن وانیلی را با قیمت مناسب پیدا کرده‌اید، احتمالا کیفیت خوبی ندارد. با دقت مطالب مندرج روی برچسب محصول را بخوانید. روغن وانیل خالص دارای بیش‌ترین فایده برای سلامتی‌تان است. سایر محصولات حاوی مواد مصنوعی و وانیلین تولید شده در آزمایشگاه هستند. مراقب برخی از عصاره‌های وانیل باشید که با ترکیب عصاره‌ی لوبیا تونکا تولید می‌شوند. این محصول حاوی یک ماده‌ی شیمیایی به نام کومارین است. سازمان غذا و داروی ایالات متحده در دهه‌ی ۱۹۵۰، استفاده از کومارین را در مواد غذایی ممنوع اعلام کرد، زیرا برای مصرف خوراکی مناسب نیست.


ترجمه: تحریریه – امیر رضا مصطفایی

منبع:draxe

روغن وانیل: ۱۳ نکته درباره خواص روغن وانیل برای سلامتی


مطالب مرتبط

۸ خاصیت شگفت‌انگیز روغن درخت سرو برای سلامتی
۱۱ نکته درباره فواید، خطرات و منابع غذایی چربی های چند غیراشباع
امگا ۳: ۱۷ خوراکی سرشار از امگا ۳ برای بهبود سلامتی
۵ خاصیت روغن نارگیل برای جوان ماندن شما را ۱۰سال جوانتر می کند

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

Comments are closed.