دستور تهیه انواع سُس سالاد

0  525  

در زیر دستوراتی سالم، بسیار رژیمی و البته خوشمزه سُس و چاشنی سالاد برایتان آورده‌ایم.

سُس عسل و خردل

تندی خردل این سُس را به چاشنی بسیار مناسب برای سبزیجات تلخ‌تر مثل انواع کاسنی و اندیو تبدیل می‌‌کند. همچنین می‌توانید آن را همراه سبزیجات کرانچی مثل رازیانه و نان گندم کامل استفاده کنید.

مواد لازم:

۱ حبه سیر، له‌شده
۱ قاشق غذاخوری سرکه سفید
۱ و نیم قاشق مرباخوری خردل
۱/۲ قاشق مرباخوری عسل
۱/۸ قاشق چایخوری نمک
پودر فلفل تازه، به میزان لازم
۱/۳ لیوان روغن‌زیتون

دستور تهیه:

سیر، سرکه، خردل، عسل، نمک و فلفل را در کاسه‌ای کوچک با هم مخلوط کنید. روغن زیتون را به تدریج به آن افزوده و هم بزنید.

سُس سیر خامه‌ای

این سُس خامه‌ای از باترمیلک و مایونز کم‌چرب تهیه می‌شود که می‌توانید از آن روی سیب‌زمینی، پاستا یا سالاد استفاده کنید.

مواد لازم: 

۱/۲ لیوان باترمیلک
۱/۲ لیوان مایونز کم‌چرب
۱ و نیم قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه
۲ قاشق غذاخوری پنیر پارمسان، رنده‌شده
۲ قاشق مرباخوری سُس سویا کم‌سدیم
۱ حبه سیر، له‌شده
۱/۸ قاشق مرباخوری نمک
پودر فلفل تازه، به میزان لازم

دستور تهیه:

برای آماده کردن نصف لیوان باترمیلک، نصف قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه یا سرکه سفید را به نصف لیوان شیر کم‌چرب اضافه کنید، هم بزنید و بگذارید ۵ دقیقه بماند. سپس باترمیلک آماده، مایونز، آب لیموترش، پارمسان، سُس سویا، سیر، نمک و فلفل را در مخلوط‌کن بریزید تا کاملاً با هم ترکیب شوند.

روی سُس را بپوشانید و بگذارید دو روز بماند، سپس مصرف کنید.

سُس سبزیجات خامه‌ای

این سُس رژیمی و خامه ای را می‌توانید همراه با سالاد فصل یا سالاد سیب‌زمینی مصرف کنید. می‌توانید به جای سبزیجات خشک در دستور، از سبزیجات تازه خردشده هم استفاد کنید.

مواد لازم:

۱/۴ لیوان خامه ترش کم‌چرب
۱/۲ لیوان مایونز کم‌چرب
۱/۳ لیوان ماست ساده کم‌چرب
۳ قاشق غذاخوری سرکه سفید
۱ قاشق غذاخوری خردل
۱ قاشق غذاخوری عسل
۱ و نیم قاشق مرباخوری پیاز یا پیازچه ریز خردشده
۱ و ۱/۴ قاشق مرباخوری ترخون یا شوید خشک
۱/۲ قاشق مرباخوری نمک
پودر فلفل سفید، به میزان لازم

دستور تهیه:

برای آماده کردن خامه ترش، ۱/۸ لیوان باترمیلک آماده کرده، سپس آن را با ۱/۸ لیوان خامه کم‌چرب مخلوط کنید. بگذارید به مدت یک تا دو روز در دمای اتاق بماند.

سپس مایونز، ماست، خامه ترش، سرکه، خردل، عسل، پیاز، ترخون (یا شوید) و نمک را در کاسه‌ای بریزید و خوب مخلوط کنید. به میزان دلخواه به آن پودر فلفل سفید اضافه کنید.

روی سُس را بپوشانید و بگذارید تا ۵ روز بماند، قبل از مصرف حتماً آن را هم بزنید.

سُس سرکه‌ای سبزیحات

این سُس تازه همراه با مخلوط سبزیجات فوق‌العاده خواهد بود. همچنین می‌توانید سُس مناسبی برای سالاد پاستای سرد باشد.

مواد لازم: 

۱/۴ لیوان روغن‌زیتون
۱/۴ لیوان آب مرغ
۱/۴ لیوان سرکه قرمز
۳ قاشق غذاخوری سبزیجات تازه، خردشده (مثل ریحان، ترخون، شوید، پونه یا مرزنجوش) یا ۱ قاشق غذاخوری مخلوط سبزیجات خشک
۲ قاشق غذاخوری موسیر، ریز خردشده
۱/۴ قاشق مرباخوری نمک
۱/۴ قاشق مرباخوری پودر فلفل تازه

دستور تهیه:

روغن‌زیتون، آب مرغ، سرکه، سبزیجات، موسیر، نمک و فلفل را در پارچی بریزید و در آن را سفت ببندید. آن را تکان دهید تا خوب مخلوط شود (یا مواد را در کاسه‌ای بریزید و هم بزنید).

روی آن را بپوشانید و ۲ در در یخچال قرار دهید.

سُس لیمو و گشنیز

با آب‌پرتقال و گشنیز سُسی فوق‌العاده ترش و خوشمزه می‌توانید فراهم کنید که مطمئناً دوست خواهید داشت با همه جور غذا آن را امتحان کنید.

مواد لازم:

۱ لیوان گشنیز تازه
۱/۲ لیوان روغن‌زیتون
۱/۴ لیوان آب لیموترش تازه
۱/۴ لیوان آب پرتقال تازه
۱/۸ قاشق مرباخوری نمک
۱/۴ قاشوق مرباخوری پودر فلفل
پودر سیر، در صورت دلخواه

دستور تهیه:

گشنیزها را ریز خرد کنید، سپس آن را به همراه روغن‌زیتون، آب لیموترش تازه، آب پرتقال، نمک و فلفل در مخلوط‌کن بریزید تا مواد صاف و یکدست شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

متن دیدگاه

شش + هفت =